Als werkgever is het erg belangrijk om een goede werksfeer voor je werknemers te verzorgen. Een tevreden werknemer werkt namelijk beter en harden en dit stimuleert collega’s tot ditzelfde gedrag. Echter zijn er heel veel zaken die invloed hebben op de bedrijfssfeer. Dit zijn niet allemaal zaken waar je als werkgever invloed op hebt. Echter zijn er ook veel zaken waar je wel invloed op kan uitoefenen. In deze blog bespreek ik een aantal zaken waar je op moet letten voor het verkrijgen van een positieve bedrijfssfeer.

Vergaderingen

Het is belangrijk om vergaderingen te houden. Communicatie is immers een van de belangrijkste zaken binnen een bedrijf. Zonder communicatie krijg je geen feedback en heb je geen idee wat er wel en niet goed gaat binnen het bedrijf. Probeer dus regelmatig vergaderingen te houden zodat iedereen op de hoogte blijft van updates. Vergaderingen werken het beste als er een structuur in aanwezig is, bijvoorbeeld eerst een inleiding over de bespreken onderwerpen, daarna vragen of mensen nog dingen toe te voegen hebben. Vervolgens alle onderwerpen en mensen langs gaan.

Vergeet vervolgens niet af te sluiten met een moment waarbij iedereen vrij is om feedback te geven of even kan brainstormen over de uitdagingen die het bedrijf trotseert. Je wilt namelijk een bedrijf dat zich blijft ontwikkelen, daarvoor heb je ook werknemers nodig die in de gelegenheid worden gesteld om hun mening te uiten. Om die mening te kunnen verkondigen, moet een werknemer zich op zijn gemak voelen. Leg bijvoorbeeld wat snacks neer dat de werknemers tijdens de vergadering iets te eten hebben. Daarnaast is het belangrijk dat een vergadering niet gestoord wordt door de andere bezigheden van het bedrijf. Zorg dus voor een af te sluiten vergaderruimte. Eventueel kan je zelfs een vergaderruimte huren in de omgeving. Google bijvoorbeeld ‘vergaderlocatie Den Haag’ en regel je ruimte.

Persoonlijke aandacht

Werknemers vinden het belangrijk om persoonlijke aandacht te krijgen. Dit betekent niet dat je moet weten hoe de katten van de tante van de werknemer heten, maar wel dat je oprechte interesse toont in een werknemer. Vraag hoe het met iemand gaat, hoe iemands weekend is geweest en wat de plannen zijn voor de vakantie. Daarnaast is het belangrijk om goede prestaties niet onbesproken langs te laten gaan. Geef een werknemer dus gerust een compliment als diegene het goed heeft gedaan. Dat geeft een werknemers weer extra vertrouwen en motivatie in zijn werk.

30 mei 2019

Geef een reactie