DIY staat ook wel voor “Do It Yourself” dus doe het gewoon lekker zelf. En daar worden stiekem steeds meer mensen beter en beter in. Want zeg nou zelf, een uniek huis dat wil toch iedereen? Door dingen zelf te maken maak je iets unieks. Iets wat echt alleen van jouw is en omdat je het ook nog is zelf hebt gemaakt ben je er des te meer trots op. In dit blog een aantal ideeën die je zelf kunt maken en die ook nog eens ontzettend makkelijk zijn!

Bouw een eigen loungehoek

Je ziet ze vast wel is online voorbij komen of staan bij de bouwmarkt op de hoek, zo’n toffe loungeset. Helaas zijn deze sets over het algemeen vaak behoorlijk prijzig en daar heeft niet iedereen het budget voor. De oplossing: Zelf een loungeset maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn een paar pallets, spijkers en een hamer, een schuurmachine (of schuurpapier als je alle tijd van de wereld hebt) en een paar kussens om het geheel af te maken. Voordat je de pallets gaat gebruiken is het belangrijk om ze goed op te schuren. Hiermee voorkom je dat iemand splinters krijgt van de pallets. Het hoeft niet maar als je de pallets in de lak zet blijven ze langer mooi. Zijn de pallets splinter vrij dan zet je ze in de vorm en hoogte neer hoe jij de loungeset wil hebben en spijker je alles vast. Kussens erop en je nieuwe loungeset is klaar voor gebruik.

Bouw een overkapping voor je rolcontainer

We hebben er allemaal een aantal in de voor- of achertuin staan en heel eerlijk, ze zijn alles behalve mooi. We hebben natuurlijk over de rolcontainer voor het vuil, ook wel bekend als de vuilnisbakken. Erger je, je stiekem ook een beetje aan deze lelijke dingen dan hebben we hier een hele simpele en goedkope oplossing voor je. Als je nog pallets over hebt van je loungeset kan je die natuurlijk halen en anders tik je gewoon ergens oud hout op de kop. Het maakt voor deze overkapping helemaal niks uit wat voor hout je hebt, als het maar enig sinds bewerkwaar is. Zet elke rolcontainer op het vaste plekje, meet de gehele lengte, breedte en hoogte op. Tel bij de hoogte nog 30 tot 50 cm. op en ga aan de slag. Zet de planken zo neer dat alles gedekt is. Bevestig het hout aan elkaar en je hebt een prachtige overkapping. Ben je fan natuur in je tuin dan kun je er bijvoorbeeld een klimop plant naast zetten. Deze groeien razend snel en vlechten zichzelf prachtig door het hout heen. Zeker als je voor pallets hebt gekozen.

Wil je nog meer leuke ideeën voor DIY? Blijf ons dan volgen. Er komt zeker meer aan!

9 mei 2019

Geef een reactie