Je bent maar aan het zoeken en zoeken. Je moet binnenkort een goede indruk maken, dus je moet er wel netjes uitzien. Je bent al meerdere winkels afgegaan en je hebt ook al een paar keer op google gezocht naar ‘blazer dames’, maar je kan maar geen keuze maken. Als je onder druk staat is het lastig om de juiste keuzes te maken. Je twijfelt overal maar over omdat je het natuurlijk allemaal goed wilt doen, zonder twijfelachtig of vergeetachtig over te komen. Het maakt niet uit wat het is dat je moet doen, het is belangrijk voor jou. Maar dat betekent juist dat er alleen maar meer reden is om kalm te blijven.

Eerst dus maar kalmeren

Je kan wel gaan zitten stressen over van alles en nog wat, maar dan kom je dus ook echt geen stap verder. Je moet eerst zorgen dat je met een koel en kalm hoofd aan de slag gaat. Je kan niet rustig nadenken als je brein honderd kilometer per uur in alle richtingen schiet. Neem dus even een pauze. Ga zitten, drink wat thee of koffie, en denk even helemaal nergens aan. Je hebt echt wel vijf minuten om te kalmeren. Je krijgt namelijk een veel beter resultaat als je rustig kunt nadenken.
Blazer dames

Dus denk ook na

De volgende stap is dus om na te denken aan de situatie waar je over aan het stressen bent. Heb je bijvoorbeeld een belangrijke vergadering binnenkort? Een sollicitatiegesprek? Of gewoon een feestje met mensen die je eigenlijk niet zo goed kent. Wat de reden ook is dat je aan het stressen bent, er is vast wel een plan voor om logisch en rustig over na te denken in je hoofd zonder nogal te veel actie te ondernemen. Bedenk de stappen rustig en een voor een, want je kan immers maar een ding tegelijk doen, ook al denk je zelf dat je wel meer kan. Goede kleding, waaronder een blazer dames kan je helpen je zekerder te voelen.

En dan kun je aan de slag

En als je dan eenmaal eventjes rustig gezeten hebt en alles in je hoofd bent nagegaan kun je eindelijk aan de slag. Koop wat je nodig hebt, bereid voor wat je moet voorbereiden. Maar nu ga je er tenminste wel met een kalm hoofd en een plan op af in plaats van alleen maar te blijven stressen tot je erbij neervalt. We hebben zo allemaal wel een dingetje dat ons dwars zit, daar is niks mis mee en het is compleet menselijk. Maar kalmeer en denk rustig na, het komt heus wel goed.

30 mei 2019

Geef een reactie