Na een lange werkweek is het weekend dan eindelijk weer aangebroken. De een spendeert zijn weekend met allemaal drukke activiteiten en de ander gebruikt het weekend om zichzelf weer helemaal op te laden voor de volgende week. Voor iedereen is dit persoonlijk en het kan natuurlijk ook per weekend weer verschillen. Het ene moment heb je hier zin in, en het andere moment weer in wat anders. Als je ervoor kiest om een leuk actief weekend te hebben dan is het soms ook nog wel eens lastig om iets leuks te verzinnen. Heel veel activiteiten hangen ook van het weer af. Als het hard regent en waait is het beter om wat leuks binnen te doen.

Dagjes weg

Als het goed weer is en je hebt zin in een leuk actief dagje weg is een pretpark misschien een leuk idee. Met je gezin of met je vriendengroep, het kan allemaal. Pretparken zoals Duinrell, Walibi en de Efteling zijn geschikt voor echte durfallen maar ook voor de wat kleinere kinderen zijn er genoeg attracties om een leuke dag te hebben. Je kunt ook altijd in het pretpark een lekker patatje eten of even lekker wat drinken. Ook kan je ervoor kiezen om een leuk museum te bezoeken. Als het wat minder mooi weer is is dit een goede optie. Bijna elke grote stad heeft wel één of meerdere musea waar jij even lekker naar toe kunt gaan. Na het museum kan je altijd nog even de stad in. Misschien wel om te shoppen of om een hapje te eten. Na bijna elk seizoen hebben veel winkels uitverkoop. Grote lingerie sale of schoenen sale, het scheelt altijd een hele hoop geld!

Activiteiten in huis

Als het weer nou echt helemaal tegen zit en je eigenlijk heel de dag het liefst in je pyjama in huis wilt rondlopen kan dit natuurlijk ook een lekker weekend zijn! Activiteiten die je in huis kunt doen zijn er namelijk ook genoeg! Denk bijvoorbeeld aan een grote schoonmaak of een opruiming. Iedere vrouw haar kast puilt een keer in de zoveel tijd zo erg uit dat het wel tijd is voor een schoonmaak en opruiming. Ook kan je met je gezin of vrienden een gezellige spelletjesavond organiseren. Kies allemaal een leuk speel uit en maak er bijvoorbeeld een toernooi van. Wie dan aan het eind van de avond de meeste spelletjes heeft gewonnen is de uiteindelijke winnaar. Als het slecht weer is en je wel de tijd ervoor hebt is het ook altijd leuk om iets uitgebreider te koken dan normaal. Probeer bijvoorbeeld een keer een heel nieuw recept.

8 maart 2020

Geef een reactie