De huwelijks altijd een belangrijk moment in je leven. De grote vraag is dan ook altijd waar ga je heen? Tijdens mijn eigen bruiloft waren mij vrouw en ik nog steeds niet tot een compromis gekomen. Ik wilde graag leren duiken tijdens mij vakantie. Echter wilde mijn vrouw geen actieve vakantie en zag zichzelf meer met een boekje bij het strand of zwembad liggen. Tijdens ons huwelijk riep tante Corry ga naar Bali het is daar prachtig! Wij hebben direct de volgende dag onderzoek gedaan naar een Bali rondreis en waren blij verrast dat je prachtig kan duiken maar ook heerlijk kan relaxen is een zeer mooie omgeving.

 

Duiken tijdens onze rondreis in Bali

 

Op aanraden van het Reisbureau zijn wij als eerste stoppunt van onze rondreis naar de Gili eilanden geweest. Eerst vlieg je vanaf Amsterdam naar Lombok. Daarna ga je naar de haven in Bangsal. Vanaf hier gaan tussen 07.00 en 16.30 constant boten naar de eilanden. Via een zeer snelle boot vaar je in ongeveer 1,5 uur naar deze eilanden. Naast deze Gili eilanden kun je met dezelfde boot naar Lombok ideaal dus! De drie meest populaire eilanden zijn Air, Meno en Trawagan. Je kunt duiken vanaf elk eiland zelf gaf ik de voorkeur aan Meno. Dit zie je dus allemaal met een Bali rondreis.

Er zijn veel duikscholen op de eilanden. Mijn vrouw had geen duikbrevet echter kon zij deze is slechts drie dagen halen. De duikschool leraren praten allemaal Engels en zijn zeer kundig. Ik heb zelfs een extra cursus gedaan en zo mijn nachtduik specialisatie gehaald, supergaaf!

Ultieme rust op Gili Meno

Naast het duiken kwamen we natuurlijk ook naar Bali om lekker te ontspannen. Op het eiland Meno is geen gemotoriseerd verkeer. Net zoals bij ons op Terschelling. Wel kun je hier een fiets huren wat zeker aanbevolen is, Hierdoor is het heerlijk rustig ontspannen. Het eilandje is vrij klein zo ben je met een uurtje om het hele eiland heen en komen er relatief weinig toeristen. Op dit eiland bevinden zich ook geen discotheken of luide bars. Je zult geen last hebben van dronken jongeren of luide full moon feesten. Wij sliepen in een zeer kleine maar mooie bungalow. Deze dien je wel tijdig te reserveren omdat er niet heel veel zijn op het eiland.  Tijdens deze relax week hebben wij ook nog een schilpadden reservaat bezocht. In dit reservaat kruipen de baby schildpadden uit het ei en worden hier grootgebracht. Een Bali rondreis is zeer indrukwekkend en zeker de moeite waard om te bezoeken.

31 mei 2019

Geef een reactie