De herfst is inmiddels in volle toeren, het is grauw, nat en winderig. Tijd dus om de dikke jassen en sjaals weer uit de kast te halen. Maar natuurlijk is anno 2020 niet zomaar elk kleding stuk gangbaar. Al helemaal voor de hippe, zelfbewuste man is het nog nooit zo belangrijk geweest om eens goed na te denken over wat hij wel en natuurlijk NIET aan doet. Gelukkig hoef je dat niet allemaal zelf te verzinnen, wij hebben je alvast een handje geholpen met een paar must haves voor dit seizoen op een rijtje te zetten. Lees dus snel verder en verwen je zelf eens deze winter!

Vaarwel wind, regen en kou

Nederlandse winters zijn wellicht niet de meest koude, maar ze zijn doorgaans wel ontzettend guur. Dat wil zeggen, veel wind en veel regen. Hierdoor kan het al snel een stuk kouder voelen dan het daadwerkelijk is. Om deze reden is daarom een goed dons jack wellicht de beste praktische winterjas voor in Nederland. Gevoerd met eenden dons houden dit soort jassen je heerlijk warm, terwijl de buitenkant vaak zowel wind als waterbestendig is. Ideaal dus als je een keer overvallen wordt door een flinke regenbui. Let er wel op, doorgaans zijn dons jacks van goedkopere retailers als de HM niet gevoerd met dons, noch zijn ze water en wind bestendig. Bij een dons jack loont het om te investeren in goede kwaliteit!  

Fijne truien

Natuurlijk zijn truien een voor de hand liggende keuze, maar hoe kan je ook fout gaan met een goede trui. Of je nou een effe kleur kiest of juist een uitgebreid gebreid patroon, warm ben je zeker en vast. Van oudsher worden truien gebreid van wol, maar tegenwoordig zie je ook vaak dat sweaters onder truien worden genoemd. Op zich maakt dit voor jou het zoeken natuurlijk alleen maar gemakkelijker. Kijk eens naar deze mooie heren truien bijvoorbeeld, hier vind je zowel de klassieke trui als sweatervesten.

Vergeet je nek niet

Voor de echt gure dagen is een sjaal een echte must have. Onderschat dit kledingstuk niet wanneer het op warmte aankomt. Je verliest namelijk meer warmte via je nek en hoofd dan je denkt. Tevens zorgt een fijne sjaal ervoor dat je minder tocht door je kleding krijgt. Vooral wanneer je hem instopt onder je jas. En natuurlijk niet te vergeten, het staat ontzettend modieus, al helemaal als je een mooie dikke wollen sjaal hebt!

31 oktober 2020

Geef een reactie