Geld moet geïnvesteerd worden. Zo zul je vele rijke mensen horen praten. Maar het is wel een waarheid waar steeds meer mensen gehoor aan geven. In de afgelopen jaren is de spaarrente naar zo goed als nul gezakt. Dit betekent dat spaargeld in principe alleen maar minder waard wordt als je het meerdere jaren op de bankrekening laat staan. In plaats van alles op je spaarrekening plaatsen, kun je het beter investeren. De vraag is natuurlijk, waarin ga je investeren. Sommige mensen kiezen voor de aandelenmarkt, weer anderen focussen zich op vastgoed. In dit artikel willen we een alternatieve, maar leuke optie bespreken. Namelijk investeren in bouw en landbouwmachines. We doen dit aan de hand van een inspirerend verhaal.

Pieter van Middelaar

Pieter van Middelaar is een jonge ondernemer die op 19-jarige leeftijd besloot om te investeren in een verreiker. Dit klinkt natuurlijk erg apart voor een jongen van zijn leeftijd maar hij had ook al lange tijd heel hard gespaard om dit voor elkaar te krijgen. De verreiker heeft hij omgebouwd naar een speciale machine waarmee hij processierupsen kan weghalen. Het weghalen van deze processierupsen brengt goed geld in de la maar is alleen mogelijk in de zomer. In de winter verhuurd Pieter de machine gewoon voor andere doeleinden. Het investeren in bouw- en landbouwmachines is dus een ontzettend goede investering voor mensen die bekend zijn met de sector.

Meerdere machines

Stel je voor, Je koopt meerdere machines, bijvoorbeeld een mobiele kraan, vrachtwagen of verreiker. Deze machines kun je zelf besturen en je kunt jezelf verhuren als zzp’er. Maar het is ook mogelijk om deze machines voor een paar honderd euro per dag aan bedrijven te verhuren. Als je meerdere machines hebt kan het bedrag flink oplopen en heb je binnen aanzienbare tijd de investering terugbetaald. Vanaf dat moment ga je flink winst maken. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je de machines ook goed onderhoud dus het zal geen pure winst zijn. Wanneer er een mobiele kraan te koop is op trucks.nl bijvoorbeeld dan kun je hier mogelijk in investeren. Een mobiele hijskraan staat symbool voor vrachtwagens die een uitklapbare metalen mast en een horizontale boomconstructie hebben. Wanneer je de machine een tijd hebt verhuurd kun je hem ook weer doorverkopen. Investeren in dergelijke bouwmachines kan dus heel veel geld opleveren. Je zult er wel actief mee bezig moeten zijn en het zal tijd kosten.

26 november 2020

Geef een reactie