Als je nog geen glasvezel bij jou in de buurt hebt dan zit je in één van de weinige wijken die dat niet heeft. In de meeste wijken is de bekabeling die een snellere verbinding oplevert inmiddels beschikbaar. Velen van ons hebben recent te maken gekregen met het aanleggen van glasvezel. Als dit gebeurt is wordt dat meestal opgevolgd door allerlei aanbiedingen om met deze mogelijkheid over te stappen op sneller internet. Het is dan altijd lastig om te bepalen welke aanbieding het meest interessant is. Ik adviseer ook niet te snel op één van deze aanbiedingen in te gaan maar eerst eens online je oriëntatie door te lopen. In dit blog vertel ik je hoe je dit kunt doen.

Het vinden van het juiste internet abonnement via glasvezel

Sinds de opkomst van het internet zie je ook dat het aantal websites waarop je vergelijkingen kunt doen behoorlijk is toegenomen. Bijna voor alle producten en diensten zijn deze er inmiddels. En in deze tijd waarin er een overvloed is aan aanbod hebben ze een absoluut belangrijke rol. Vooral in het voorkomen van keuzestress. Is er dus glasvezel bij jou in de buurt aangelegd dan is het bezoeken van zo’n website zeker geen verkeerd begin. Je kunt namelijk allereerst starten met het lezen van allerlei objectieve informatie. Zeker als je nog niet zo goed in de internet materie zit helpt dat om beter te begrijpen waar je behoefte ligt. En dat helpt dan uiteraard weer om uiteindelijk het juiste besluit te nemen. Met die basis kan je gaan starten met vergelijken van de verschillende aanbieders. Zorg er daarbij uiteraard voor dat je appels met appels vergelijkt. Dus komt bijvoorbeeld in het betreffende abonnement de internetsnelheid overeen. Er zit namelijk ook per gebied nog weleens verschil tussen de verschillende aanbieders. Als je appels met appels aan het vergelijken bent is het vervolgens makkelijk om tot een besluit te komen.

De snelheid van je glasvezel internet

Uiteraard wil je dezelfde snelheden met elkaar gaan vergelijken. De vraag daarvoor is welke snelheid heb ik nodig? Te snel is teveel betalen en te langzaam betekent frustratie. De meeste aanbieders beperken hun keuze tot drie mogelijkheden. Als je inhoudelijk dit goed gaat lezen dan wordt over het algemeen welk duidelijk welke snelheid voor jou afdoende is. Meestal is dat afhankelijk van hoe vaak je download en de grootte van de bestanden en het aantal apparaten wat je online hebt.

20 mei 2019

Geef een reactie