Wie kent het niet, is het eindelijk zomervakantie, is hij zo weer voorbij. Er staat zoveel op de planning, en een vakantie neemt al de helft van de tijd weg! Hoe heerlijk alle evenementen ook zijn, aan het eind van elke zomervakantie wenste ik meer tijd. Een ding in mijn zomervakantie wat veel tijd kost is dat ik altijd op fietsvakantie ga. Ik houd van fietsen, maar als je ergens wilt komen ben je wel mega lang bezig! Daarom stelde mijn moeder voor om dit jaar op elektrische fietsen op vakantie te gaan. Ik dacht eerst, dat is toch alleen voor oude mensen? Maar toen ze me meer ging vertellen was ik al snel overtuigd! Daarom schrijf ik nu een blog over elektrische fietsen!

Wat is een elektrische fiets eigenlijk precies?

Ik dacht dus dat een elektrische fiets alleen voor oudjes was, die niet meer op een normale fiets kunnen fietsen. Nou, niets is minder waar. Ik dacht echt te kort door de bocht over elektrische fietsen. Het is een gewone fiets, maar dan met extra elektrische trapondersteuning. Via een sensor en instellingen wordt bepaald hoeveel trapondersteuning je krijgt.

Wat zijn de voordelen van een elektrische fiets?

Een groot voordeel voor veel mensen is natuurlijk de trapondersteuning. Voordat ik me in de fietsen ging verdiepen realiseerde ik me niet hoeveel mensen echt baat hebben bij wat hulp om te fietsen. Het is een beter alternatief dan afhankelijk worden van een auto of het ov. Daarnaast is het voor mensen een vervanging voor de auto, wat natuurlijk goed voor de planeet is! Ook nemen veel mensen in steden een elektrische fiets, om zo niet bezweet aan te hoeven komen op werk. De fiets is makkelijk en snel, maar minder onhandig dan een auto! Daarnaast hebben de fietsen zeer weinig onderhoud nodig. Het is eigenlijk een gewone fiets, maar dan met motor. Die motor is zo gebouwd dat hij vrijwel geen onderhoud nodig heeft, en mocht dat toch voorkomen, dan is het zo gepiept. Dat is wel wat anders dan elk jaar door de APK met je auto!

Waar ga je op vakantie met elektrische fietsen?

Nou, tot slot lijkt op vakantie met elektrische fietsen me echt fantastisch! Zo kan ik nog verder fietsen, of minder lang op vakantie en dezelfde afstanden afleggen. Het enige waar je op moet letten is dat je op vakantie gaat naar bijvoorbeeld campings waar wel oplaadpunten voor je fiets zijn. In principe kun je de gewone stopcontacten op campings gebruiken. Let ook op de afstanden die je aflegt. Ben je van plan heel veel te gaan fietsen, zorg dan dat je tussendoor ergens kan opladen. Als je met deze dingen rekening houdt, dan kun je heerlijk op vakantie gaan met elektrische fietsen!

29 mei 2019

Geef een reactie