Het gebeurt altijd sneller dan je het door hebt, dat je bedrijf rommelig wordt. En dat is volkomen normaal, want er wordt geleefd, gewerkt en nog veel meer. Want ja, 5 dagen in de week zitten er toch verschillende mensen. Zo blijft er wel eens een papiertje liggen, daar begint het vaak mee. En voor je het weet blijft er veel meer liggen. Mensen hebben het al snel druk met hun werkzaamheden en zetten alles zo makkelijker aan de kant. 

We kennen allemaal het probleem dat de prullenbak weer te vol zit en je daarna een hoop vuilniszakken buiten hebt liggen omdat het maar een keer in de week, of misschien wel een keer in de twee weken, wordt opgehaald. Het ziet er ten eerste niet heel erg verzorgd en netjes uit, en het trekt sneller ongedierte aan. Vooral als je met jouw bedrijf op een industrieterrein zit, geeft dit hun de vrije loop. Wil jij jouw bedrijf wel gewoon netjes opgeruimd houden een geen hoek vol vuilniszakken hebben, dan is daar altijd een oplossing voor.

Een opgeruimd bureau

Het is iets kleins, maar het kan voor veel rust zorgen. Zowel in het algemeen als bij het personeel zelf. Met kleine stapjes is dit te realiseren voor iedereen. Het goed inrichten van de kastjes en laatjes helpt altijd al goed. Met de juiste opbergrekjes op jouw bureau heb je gelijk ook alles bij de hand en is het overzichtelijker. Rust op het bureau is rust in het hoofd. 

Een vuil container voor iedereen

Als je de ruimte hebt is dit al een ideale oplossing. Want heb je een wat ruimtere binnenplaats bij jouw bedrijf kan je hier gemakkelijk een vuilcontainer plaatsen. Een container huren is heel erg gemakkelijk en hij wordt om de tijd geleegd. Zo kan je gemakkelijk alle vuilniszakken in de container gooien en ziet de binnenplaats, of elke andere plek, er gelijk een stuk schoner en beter uit. Het is namelijk minder erg om naar een container te kijken dan een hoop vuilniszakken die op elkaar zijn gegooid. En de ongedierte kan er zo minder makkelijk bij.

Het zijn uiteindelijk maar kleine aanpassingen die genomen moeten worden om een opgeruimd kantoor te hebben. Het is beter voor de concentratie, documenten zijn makkelijker te vinden en het ziet er een stuk verzorgder uit voor de klanten die langs komen. En om het schoon en opgeruimd te houden is het de regel dat ieder zijn eigen bureau netjes houdt. Hoe makkelijk kan het zijn?

7 mei 2019

Geef een reactie