Binnenshuis wordt er regelmatig geklust en worden er dingen veranderd. Logisch natuurlijk want binnen in het huis wordt er geleefd maar hoe zit dat eigenlijk met de buitenkant van het huis? Kijk je hier vaak naar of valt de buitenkant van je huis je geen eens meer op? Grote kans dat er onderdelen zijn die misschien wel wat vervanging kunnen gebruiken. In dit blog een aantal onderdelen die je eigenlijk regelmatig moet checken.

Houten kozijnen

Heeft jouw huis houten kozijnen? Grote kans dat deze na een aantal jaar gaan rotten door de vocht. Helaas kan je hier naast een goede behandeling met lak weinig aan doen. Het is moeder natuur, hout en water gaan nu eenmaal niet zo goed samen. Na een jaar of 10 heb je grote kans dat de raamkozijnen gaan rotten, vooral het raam van de badkamer. De vocht vreet zich toch in het hout. Vanaf de binnenkant zie je dit waarschijnlijk niet zo snel maar neem gerust een beter kijkje vanaf de buitenkant en misschien valt je iets. Op.

Dakgoot leeghalen of repareren

Bijna alle huizen hebben een dakgoot. De functie van een dakgoot is het water naar de zijkant van huis begeleiden zodat je niet onder een waterval hoeft door te lopen. Maar check je de dakgoot wel eens? Als je, je dakgoot nooit schoonmaakt dan heb je grote kans dat deze vol zit met blaadjes en ander vuil. Hierdoor kan het water niet goed weglopen. Door het oponthoud bestaat de kans dat je dakgoot kapot gaat en je aan een dakgoot reparatie vastzit. Een dakgoot reparatie is gelukkig vaak niet heel duur maar het is wel lastig. We raden je wel aan hier een expert voor in te huren.

Dakpannen vernieuwen of vastzetten

Nog zo’n onderdeel van je huis waar je waarschijnlijk nooit naar kijk is je dak en de dakpannen. Dakpannen zijn over het algemeen zo neergelegd dat ze wel het een en ander kunnen hebben. Toch hebben we in Nederland steeds meer last van stormen. Vorig jaar en dat jaar daarvoor hebben we bijvoorbeeld al 4 keer te maken gehad met pittige voor- en najaarsstormen. Vele dakpannen zijn hierdoor bijvoorbeeld losgeraakt en liggen niet meer goed. Voor nu is dat niet zo maar mocht er weer zo’n storm aankomen dan kan het zijn dat de losse dakpannen van de daken afwaaien met alle gevolg van dien. Als je het dak op gaat zorg er dan wel voor je er altijd iemand bij is zodat er geen ongelukken gebeuren.

24 mei 2019

Geef een reactie