Wanneer we aan een “vakantie” denken, dan zien we al gauw tropische streken en zonovergoten stranden voor ons. Dat stamt nog een beetje uit vroeger. Toen was de zomervakantie namelijk dé periode om er tussenuit te gaan. Tegenwoordig zijn we aanzienlijk minder gebonden aan specifieke perioden. Praktisch gezien kunnen gaan en staan waar en wanneer we willen. Desondanks gaan er nog niet veel mensen in de winter op vakantie. Dat vind ik vreemd, want juist in die periode is het heerlijk om de dagelijkse sleur te doorbreken. Ben je benieuwd waarom? Lees dan snel verder. Vandaag geef ik namelijk 3 redenen waarom vakantie in de winter weldegelijk een goed idee is!

1 . Geen massatoerisme meer

De eerste reden spreekt eigenlijk redelijk voor zich. Desondanks wil ik het toch even (met nadruk) benoemen. Aangezien iedereen veel makkelijker en sneller op vakantie kan gaan, is de hoeveelheid toerisme volgens mij nog nooit zo groot geweest. Dit kan een nadelig gevolg hebben op jouw ervaring. Daarom zoeken steeds meer mensen naar ‘geheime pareltjes’ waar ze in de zomer wel kunnen ontspannen en genieten. De oplossing als je het mij vraagt? Gewoon lekker in de winter er tussenuit gaan. Dan heb je namelijk direct geen last meer van massatoerisme. Wees overigens maar niet bang dat je in de winter niet van de zon kunt genieten: er zijn genoeg plekken op onze aardbol die juist dan lekker warm zijn!

2 . Spring uit die winterdip

Een ander goed argument om lekker in de winter op vakantie te gaan? De winterdip doorbreken! Tijdens het koude seizoen komen de meeste mensen vitamine D tekort, aangezien we dit voornamelijk krijgen van de zon. In het donker vertrek je ‘s ochtends naar je werk en in dezelfde duisternis rijd je aan het eind van de dag weer naar huis. Geef toe, de winter kan een tikkeltje deprimerend zijn. Daarom vind ik het juist zo lekker om uit die winterdip te springen en op vakantie te gaan. Hiervoor hoef je overigens niet ver weg naar een zonnig land. Ook een typische winterse vakantie kan al geweldig zijn. Zolang je maar lekker vrij bent om te doen wat je wilt!

3 . Zelfs goedkoper uit

Ten slotte wil ik je nog één reden geven die wellicht typisch Nederlands is: reizen in de winter is doorgaans aanzienlijk goedkoper. Uiteraard kun je het nog steeds zo prijzig maken als je wilt. Omdat je echter buiten het hoogseizoen reist, is de kans in ieder geval groter dat je een budgetvriendelijke vakantie boekt. Dat is mooi meegenomen als je niet echt de kapitalen bezit om een prijzige reis in te plannen. Dit was voor mij bijvoorbeeld de reden waarom mijn eerste “echte” vakantie na mijn studentenperiode ook in de winter plaatsvond. Ik kon dat namelijk wél betalen!

Stuk voor stuk zijn het goede redenen waarom je een vakantie in de winter op z’n minst zou moeten overwegen. Uiteraard is de keuze geheel aan jou! 

16 november 2019

Geef een reactie